De historie

Erve Meyerinkbroek is vanouds een gemengd boerenbedrijf in Twente. Joseph is hier geboren en heeft het eind zeventiger jaren overgenomen van zijn ouders. Joseph is toen overgegaan naar het alleen houden van fok- en vleesvarkens met daarnaast zeven hectare maisland. Sinds 1991 runnen Joseph en Sjanne dit samen.
In 1998 zijn Joseph en Sjanne begonnen met de zorgboerderij en inmiddels bieden we dagelijks arbeidsmatige dagbesteding aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking vanaf achttien jaar.
In 2009 zijn we gestopt met het houden van fokzeugen en in 2015 met de vleesvarkenshouderij. Deze keuze hebben we gemaakt i.v.m. de nieuwe regels omtrent het houden van varkens. Om aan deze regels te kunnen voldoen zouden we erg veel moeten investeren en aangezien we voor de varkenshouderij geen opvolger hebben was dit geen optie.
Sinds we (Joseph, Sjanne en medewerkers) bezig zijn met de zorgboerderij heeft het bedrijf grote veranderingen ondergaan. Er zijn bedrijfsmatig veel aanpassingen gedaan in de manier van werken, de weekindeling maar ook in praktische zin. Zo zijn de varkensschuren gedeeltelijk aangepast en zijn er inmiddels meerdere stallen en verblijven voor de verschillende grote en kleine landbouwhuisdieren. We hebben o.a. koeien met kalfjes, schapen, geiten, kippen, eenden, konijnen, honden, ezels en paarden. Ook is er een paardrijdbak met stal, is er een aangepast kippenhok bijgekomen, een grote moestuin, een bessentuin, een grote tuinkas, een Delle (kantine), een omkleedruimte en aangepaste toiletten. Dit om alles toegankelijker te maken voor de hulpboeren en hen een afwisselende dagtaak te bieden met voor elk wat wils.
We maken daarbij gebruik van allerlei hulpmiddelen; foto’s, pictogrammen, aangepaste voerscheppen en karretjes.
Nadat de werkzaamheden rondom de varkens zijn komen te vervallen, zijn we gestart met een hele nieuwe tak van sport. Namelijk het verrichten van natuuronderhoud voor Staatsbosbeheer in Haaksbergen. Het gezaagde hout verwerken we op de boerderij tot openhaardhout en verkopen we aan particulieren in de hele regio. Hiervoor hebben we een stal verbouwd tot houtwerkplaats. De voormalige kraamstal, wat heel vroeger het oude woonhuis was is helemaal in oude stijl terug gebracht en wordt o.a. gebruikt als nieuwe kantine “De Delle” met keuken en wasruimte. Naast het dagelijks gebruik voor onze pauzes is deze ruimte ook zeer geschikt voor het ontvangen van groepen voor de verschillende arrangementen die we verzorgen. Ook is er een nieuwe omkleedruimte, kantoor en koeienstal in gemaakt.
© 2019 - 2020 Erve Meyerinkbroek
Ontwerp & ontwikkeling maatwerk Wordpress site door: Webdegelijk
flagsmartphoneclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram