Hoogtepunten

2000 - Boer en boerin van het jaar

Het jaar 2000 was voor ons allen een zeer bijzonder jaar. Joseph en Sjanne werden gekozen tot boer en boerin van het oosten voor het jaar 2000. Er was feest, gebak en veel publiciteit voor landbouw en zorg. In datzelfde jaar bezochten minister Borst van Volksgezondheid en minister Brinkhorst van Landbouw onze zorgboerderij. Na een uitgebreide rondleiding was er een discussiebijeenkomst met bijna honderd genodigden in een grote tent op het erf. Johnny, minister Borst en minster Brinkhorst wasten gezamenlijk een varkentje als startsein voor de open dagen op zorgboerderijen. Mede dankzij alle publiciteit kwamen er alleen al op onze zorgboerderij ruim duizend bezoekers langs tijdens deze eerste open dag.

2002 – Bezoek koningin Beatrix

Op 14 mei 2002 bracht koningin Beatrix samen met staatssecretaris Vliegenthart een bezoek aan onze boerderij. We zijn toen erg druk geweest met de voorbereidingen van o.a. een looproute voor de koningin. Helaas liep alles wat anders, i.v.m. extra veiligheidsmaatregelen door de moord op Pim Fortuin. Toch nam koningin Beatrix anderhalf uur de tijd om zich samen met ons te verdiepen in deze vorm van zorgverlening. Ze stelde veel kritische vragen en het was duidelijk dat ze zich goed had ingelezen. Hierna ging ze mee naar de kantine om te praten met de hulpboeren zelf en enkele ouders. Kortom, voor ons allen een ervaring om nooit te vergeten.

2003 - Lustrum

Toen vierden we ons eerste lustrum en ontvingen we via de Stichting Vrienden Van Erve Meyerinkbroek en diverse sponsoren een mooie bus.

2007 - RTV Oost

In 2007 zijn we op televisie geweest bij RTV Oost met het programma Alert. Deze uitzending ging over veiligheid bij bedrijven. In deze uitzending lieten ze twee verschillende bedrijven zien. Het ene bedrijf had de veiligheid niet voldoende voor elkaar en wij waren het voorbeeld van een bedrijf dat het wel in orde had.

2008 - Tienjarig bestaan

Ons tienjarig bestaan hebben we gevierd in een echte feestweek, waarbij veel bezoekers zijn geweest waaronder de mensen/bedrijven die in die tien jaar wat voor ons hebben betekend, ouders/begeleiders etc. Tijdens deze feestweek hebben we mede dankzij sponsoren een mooie beveiligde kloofmachine ontvangen van de Stichting Vrienden van Erve Meyerinkbroek. Ook zijn we met z’n allen naar het Dolfinarium geweest en zijn we uit eten geweest bij Texas Rib House. Waarbij Benjamin verbaasd keek dat je de pinda’s zo op de grond mocht gooien.

2008 – Nominatie voor de prijs jong vrijwilligers talent 2008

We waren deze avond uitgenodigd bij Theater de Kappen voor een eervolle vermelding. Aanleiding hiervoor was dat we door ons succesvolle project met de basisschool, samen genomineerd waren voor de prijs van aankomend jong vrijwilligerstalent 2008. We ontvingen een eervolle vermelding, een doos chocolade, bloemen en niet te vergeten de vele complimenten en het applaus uit de zaal bij de uitreiking.

2009 – Zijn we gestart met het zelf ophalen en wegbrengen van de hulpboeren

Voorheen werden de hulpboeren opgehaald en weggebracht door een taxi bedrijf. Dit beviel over het algemeen goed, wel was het soms wat onrustig en was het een grote kostenpost. I.v.m. de aankomende bezuinigingen moet je dan keuzes maken. We hebben daarom zelf twee personenbussen gekocht en halen nu zelf de hulpboeren op en een aantal vrijwilligers brengt ze ‘s middags weer naar huis. Zonder hulp van deze vrijwilligers was dit natuurlijk niet mogelijk geweest.

2009 – Zijn we gestopt met de fokzeugen

Door de nieuwe wetgeving m.i.v. 2013 omtrent de hele varkenshouderij en het ontbreken van een agrarisch bedrijfsopvolger was het niet wenselijk om zeer grote investeringen te doen in de zeugen- en kraamstallen. Met als gevolg dat we besloten te stoppen met de zeugenhouderij en alleen de vleesvarkens stallen aan de nieuwe eisen aan te passen. We vinden het namelijk ook van groot belang om wel een agrarisch bedrijf te blijven. Dit heeft ook voor onze hulpboeren een grote meerwaarde. Verder zijn we in 2009 begonnen met het aanvragen van een bestemmingsplan wijziging voor ons bedrijf.

2010 – Nieuwe tak van sport

In 2010 zijn we gaan samenwerken met Staatsbosbeheer, is de bosploeg opgezet en zijn we begonnen met het verwerken van hout tot openhaardhout.

2011 – De mega grote verbouwing

Na het slopen van de varkensstallen in 2010 zijn we in 2011 begonnen met het nieuw opbouwen van andere gedeelten van de boerderij, zoals de nieuwe voorkant van de houtwerkplaats en het verplaatsen van de geitenren.

2012 – Verbouwing grotendeels afgerond

We hebben in 2012 heel hard met z’n allen verder geklust om ons jaarlijkse kerstdiner te kunnen vieren op onze nieuwe “Delle” (kantine). Iedereen heeft zijn eigen steentje bijgedragen om er samen een mooie ruimte van te maken. Zelfs de familie Asbreuk hielp mee klussen tijdens hun jaarlijks familiedag in mei.

2013 – Officiële heropening

Vrijdag 15 februari was het dan eindelijk zover. Na ruim drie jaar hard werken hebben we de grote verbouwing afgesloten met de officiële opening van “De Delle”. We hebben eerst gezellig gegeten met de hulpboeren die daarna allemaal de nieuwe overall met hun naam mochten aantrekken voor een mooie foto. Vanaf drie uur kwamen de genodigden binnen. Sjanne en Joseph blikten terug. Daarna werden alle hulpboeren door hen in het zonnetje gezet. Om hen te bedanken voor de goede hulp de afgelopen drie jaar kreeg iedereen een grote bos tulpen. Toen kwam de officiële openingshandeling “Het luiden van de klok”, door de moeder van Joseph die het langst op de boerderij woont en door Johnny de hulpboer die het langste op de boerderij werkt. Ook werden Sjanne en Joseph door meerdere mensen in het zonnetje gezet. De middag werd afgesloten met een borrel en een hapje. Al met al een hele mooie en gezellige middag.

2013 – Samenwerking Bloesem

Vanaf begin 2013 werken er wel hele jonge “hulpboeren” mee op de zorgboerderij……. Iedere maand komt er op maandag- of donderdagochtend een groepje van acht driejarige peuters op onze boerderij om samen met de hulpboeren te klussen op de boerderij. Ze voeren de konijnen en de koeien, halen eieren uit en geven de bloemen water. Dit is het gevolg van de samenwerking die we zijn aangegaan met Kinderdagverblijf Bloesem uit Haaksbergen. Voor de kinderen is het erg leuk om een ochtendje bij ons te zijn, lekker buiten te helpen, de dieren te knuffelen en te bekijken en ook voor de hulpboeren is het een feestje om met hen aan het werk te zijn. Ook gaan er één keer in de maand twee hulpboeren naar Bloesem om daar te helpen. Denk hierbij aan samen buitenspelen, voorlezen en samen brood eten. Kortom een grote meerwaarde voor allen!

2014 – Website

In 2014 zijn we erg druk geweest met het opzetten van een nog mooiere, professionele en nog meer toegankelijke website. Ook voegden we hier een eigen Facebook pagina aan toe zodat we leuke nieuwtjes gemakkelijk onder de aandacht van onze volgers kunnen brengen.

2014 – Nominaties Vrijwilligersprijs Overijssel en Vrijwilligersgroep Haaksbergen

Zowel voor de de vrijwilligersprijs van Overijssel als voor de ”vrijwilligersgroep van het jaar” van Haaksbergen waren de vrijwilligers van de zorgboerderij genomineerd. Ze hebben helaas niet gewonnen, maar het is wel een grote en terechte blijk van waardering voor alles wat zij met z’n allen belangeloos voor onze hulpboeren doen! Met z’n allen mogen we zeer trots zijn op deze nominatie!

2015 – Duofiets

Namens de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland ontvingen we een hele mooie Duofiets. Wekelijks wordt er meerdere keren gebruik van gemaakt, er worden eieren mee bezorgd, boodschappen mee gedaan en nog veel meer. Een fantastische aanwinst voor ons allen!

2015 - De laatste varkens

Hoewel het een volkomen vrije en weloverwogen keus is die we samen maakten, is het toch erg jammer. Na bijna veertig jaar lang was Joseph varkenshouder. Ruim vijf jaar geleden stopten we al met de zeugenhouderij. Maar nu ook definitief met de vleesvarkens. Ook de hulpboeren keken toe hoe voor de laatste keer de vrachtwagen ons erf af reed. Daarna dronken we met z’n allen koffie met de handelaar een chauffeur.

2016 – Lustrum Marcel en Franz

In 2016 werd de eerste hulpboer van Erve Meyerinkbroek 50 jaar, dat moest natuurlijk gevierd worden. Een prachtige dag voor Marcel en ons allemaal. Ook Franz behaalde een mooie mijlpaal, hij is dit jaar maar liefst 12,5 jaar werkzaam als vrijwilliger op onze boerderij.

2016 – Hondjes

Waar we in het begin van het jaar afscheid moesten nemen van hondje Tessie, mochten we in de zomer twee nieuwe hondjes verwelkomen. Twee echte boerenfoxjes (net zoals Pepper) genaamd Flex en Noppes.

2016 – Nieuwe stal

Dit jaar zijn we begonnen aan de sloop van de ouwe en laatste varkensstal. Deze stond al eventjes leeg en zal in 2017 helemaal klaar zijn.
© 2019 - 2020 Erve Meyerinkbroek
Ontwerp & ontwikkeling maatwerk Wordpress site door: Webdegelijk
flagsmartphoneclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram