Hulpboeren

Hulpboeren

Wij als team kunnen natuurlijk niet alles alleen. We krijgen hulp van de hulpboeren.

Onze hulpboeren zijn allen woonachtig in de vrij directe omgeving van St. Isidorushoeve en wonen in een woonvoorziening van Stichting Aveleijn of JP van den Bent in Hengelo, Haaksbergen of Goor of in het Thomashuis in Zenderen. Ook wonen er nog enkele hulpboeren bij hun ouders.

De aard van de beperkingen die de hulpboeren hebben is verschillend. Allen hebben een verstandelijke beperking en een groot aantal heeft daarnaast een vorm van autisme en er zijn hulpboeren met daarnaast een lichamelijke, auditieve, visuele of psychische  beperking. Dit vraagt bij ieder om een zeer persoonlijke benadering en zorg op maat.

De groep hulpboeren is erg continue, de meesten werken al jaren bij ons (sommigen zelfs vanaf de opstart in 1998). Wanneer er iemand bij ons weg gaat, iets wat gelukkig maar zeer zelden voor komt, is dit bijvoorbeeld in verband met verandering van woonplek. Er is dus bijna geen doorstroom. De hulpboeren stellen zich graag aan u voor (klik op de foto);

Linda Dekkers

Eigenlijk vind ik alles leuk om te doen. Ik werk heel graag met dieren, in de moestuin maar ook graag in de bediening wanneer er bezoek komt of er een feestje of vergadering is. Ik heb hiervoor zelfs de speciale cursus ‘Serveren kun je leren’ gevolgd. Ik ben dol op kinderen en help graag mee wanneer de kinderen van Kinderdagverblijf Bloesem komen en ga regelmatig samen met mijn collega Carmen een ochtendje daar helpen.

×
Linda Dekkers

Linda Dekkers

Wouter Pol

Ik heb het erg naar mijn zin, er is altijd wat voor me te doen. Zo voer ik één keer per week de buitendieren, en geef ik regelmatig alle dieren een dikke knuffel. Paardrijden vind ik ook leuk, ik ga graag mee boodschappen doen en in de pauzes ben ik vaak te vinden op de schommel. Het allerbeste kan ik opruimen, ik weet precies waar alles moet staan en zorg dus ook dat alle dingen die we gebruiken weer op de juiste plaats komen.

×
Wouter Pol

Wouter Pol

Patrick ten Kattenlaar

Ik werk graag samen met Joseph of een vrijwilliger. We repareren spullen die kapot zijn of maken bijvoorbeeld een nieuw voerwagentje. Ook veeg ik het erf met een echte veegmachine of blaas in de herfst het blad van het erf. Hoor je piratenmuziek dan ben ik in de buurt! Ook in mijn vrije tijd ben ik graag druk met het draaien van platen met vrienden of help ik mijn vader met klussen.

×
Patrick ten Kattenlaar

Patrick ten Kattenlaar

Johnny Brinkmans

Ik werk het langst van allemaal op de boerderij, al vanaf de opening. Ik help graag bij het klaarmaken van iets lekkers bij de boterham, muziekje er bij aan en samen lol maken. Ook kloof ik graag brandhout of help één van de vrijwilligers bij het timmeren. Het één op één contact met de dieren vind ik erg leuk, daar neem ik dan ook rustig de tijd voor.

×
Johnny Brinkmans

Johnny Brinkmans

Gabrielle Caarels

Ik hou van stoere klussen en van koken. Ik maak graag heerlijke salades of andere gerechtjes en ik ben een kei in ramen wassen. Elke week krijg ik net als iedereen paardrijles van Hester. Dit is één van mijn favoriete hobby’s.

×
Gabrielle Caarels

Gabrielle Caarels

Simon Morsink

Ik heb een heel afwisselend werkschema. Ik ben goed in het vouwen van de was maar vind het ook heel leuk om Sjanne te helpen met de boekhouding of een andere kantoorklus. Verder werk ik o.a. in het kippenhok, rij paard en ik heb een eigen moestuintje waar ik heerlijke sla en aardbeien verbouw.

×
Simon Morsink

Simon Morsink

Jasper Luyrink

Al jaren werk ik vijf dagen per week op de zorgboerderij en nog kom ik tijd te kort. Ik vind namelijk alles leuk. Of het nu gaat om het verzorgen van de dieren, het klussen in de werkplaats of het koken van het extraatje. In de winter vind ik het ontzettend leuk om mee te helpen hout zagen in het bos. Maar ik breng ook graag een kopje koffie naar de gasten die bij ons komen kijken. Ik voel me een echte boer!

×
Jasper Luyrink

Jasper Luyrink

Carmen Nijhuis

Ik hou erg van een geintje en een lolletje en ik werk graag met de dieren en in de moestuin. Daar leer ik mijn eigen groente en fruit te verbouwen. Ik hou veel van kinderen en ga net als Linda graag naar KDV Bloesem. En wanneer er een groep bezoekers komt zorg ik graag voor een keurig gedekte tafel, zoals ik het heb geleerd op de cursus ‘Serveren kun je leren’. Ik rij graag paard en werk ook graag met machines zoals de bladblazer of de grasmaaier.

×
Carmen Nijhuis

Carmen Nijhuis

Michiel Smit

Ik werk het liefst zo veel mogelijk met alle dieren. Maar ook in de Delle werken is mijn favoriet en wanneer er een feestje is maak ik graag de hapjes klaar. Ik weet echter dat er ook andere klussen moeten gebeuren en heb daarom veel meer dingen die ik graag doe. Zo ben ik een goede hulp om alles schoon te maken.

×
Michiel Smit

Michiel Smit

Jan Willem Meijer

Ik ben geboren op een boerderij in Beckum, daardoor vind ik het ook erg leuk om bij de koeien te werken. Alle andere werkzaamheden bij de dieren vind ik ook fijn. Ik bezorg wandelend eieren bij vaste klanten in de buurt, maar ook het wekelijks stofzuigen van de bus vind ik leuk om te doen.

×
Jan Willem Meijer

Jan Willem Meijer

Els ten Vregelaar

Ik help net zoals iedereen bij alle klussen die er op de boerderij gedaan moeten worden. Daarnaast is één maal per zes weken het bundelen van de boekjes voor de gezinsviering in het dorp voor mij een favoriete bezigheid. Verder ben ik graag van de partij wanneer er mensen nodig zijn voor het serveren tijdens een feestje, een rondleiding of het inschenken van een kopje koffie of thee aan een belangstellende fietser die even aanwipt. Ook ik heb daar de speciale cursus voor gevolgd.

×
Els ten Vregelaar

Els ten Vregelaar

Danny Grefte

Ik ben op de boerderij helemaal op mijn plek. Ik houd van het grove werk; de dieren buiten verzorgen, werken in het bos, houtzagen maar ook klussen in de werkplaats is favoriet. Ik geniet vooral van de gezellige en kameraadschappelijke sfeer en ben helemaal in voor een geintje tussen door. Na de lunch speel ik altijd een potje tafelvoetbal met Marcel en Johnny.

×
Danny Grefte

Danny Grefte

Dana Landkroon

Ik ben Dana en ik heb het erg naar mijn zin. Ik help graag met het voeren en verzorgen van de dieren in de stal. Ook werk ik graag in de houtwerkplaats of help ik timmeren. In de Delle is het gezellig, de muziek is altijd aan en vaak bakken of koken we lekkere dingen. Soms ben ik ook erg ondeugend en maak in de zomer de begeleiding graag nat als ik het gereedschap aan het schoonmaken ben.

×
Dana Landkroon

Dana Landkroon

Ivo Haagsma

Vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin. Vooral het contact met alle dieren en de verschillende klussen in de Delle zijn leuke dingen om te doen op de boerderij. Ook ga ik graag mee boodschappen doen en geniet ik van de sfeer en de grapjes onderling. Ik voel me helemaal thuis op de boerderij.

×
Ivo Haagsma

Ivo Haagsma

Marlin Nijland

Ik ben Marlin en een geboren boerin. Ik ben gek op de dieren. Vooral het werken bij de koeien vind ik leuk. Dit is ook niet vreemd want ik woon zelf met mijn ouders ook op een boerderij. Ik help papa graag met voeren en zit in de zomer graag met hem op de tractor tijdens het maaien. Ik geniet van de gezellige sfeer en laat bezoekers graag alles zien op de boerderij.

×
Marlin Nijland

Marlin Nijland

Marcel Kluitenberg

Na jaren een kantoorbaan te hebben gehad bij het UWV werk ik nu al weer een hele tijd op de boerderij. Vanuit Haaksbergen ga ik elke morgen lekker op de fiets naar mijn werk. Ik leer allemaal nieuwe dingen op de boerderij en vind eigenlijk alles leuk om te doen. Ook rij ik graag elke week ons paard Fabiëlle.

×
Marcel Kluitenberg

Marcel Kluitenberg

Daan Molenaar

Ik werk sinds de zomer van 2013 op de boerderij en heb het erg naar mijn zin, ik geniet van de grapjes en de gezelligheid maar zeer zeker ook van de vele verschillende dingen die ik doe. Het hout kloven vind ik leuk om te doen en ook help ik graag mee bij het voeren van alle dieren. Als er gasten komen kom ik ze graag even begroeten. Verder rijd ik iedere week net zoals iedereen paard.

×
Daan Molenaar

Daan Molenaar

Jorn ten Vregelaar

Ik zit nog op school maar één zaterdag in de maand, om de week op woensdagmiddag en een paar dagen in elke schoolvakantie help ik graag mee op de boerderij. Ik help bij het voeren en verzorgen van de dieren, rij paard en werk graag in de timmerwerkplaats. Ook maai ik in de zomer, wanneer de andere hulpboeren naar huis zijn, het gras met de zitmaaier en help ik Joseph bij allerlei klussen. Ik ben echt blij met mijn bijbaantje!

×
Jorn ten Vregelaar

Jorn ten Vregelaar

Benjamin Kook

Na een tijdje te zijn weggeweest door de verhuizing naar Lelystad ben ik nu weer blij dat ik in Hengelo woon en mijn oude werkplek terug heb. Het liefst help ik Joseph of kloof ik hout. Maar ook het erf onderhouden is mijn favoriete klus. Wanneer de mesthoop nodig opgegooid moet worden ben ik van de partij. Ik ben een echte koukleum, daarom zorgen ze ervoor dat ik in de winter handschoenen en een lekkere dikke jas aan trek. En natuurlijk mijn werkpet…….

×
Benjamin Kook

Benjamin Kook

Nicky Smilde

Mijn naam is Nicky, ik ben als laatste hulpboer komen werken op de boerderij. Ik ben net 18 geworden en was klaar op school.  Ik vind het ontzettend leuk op de boerderij! Ik doe graag echt mannenwerk, met de koeien werken, hout kloven en in de tuin zijn mijn favoriete taken. In de pauze ga ik graag biljarten met de mannen of tafelvoetballen met Danny, Johnny en Marcel.  Je zult mij niet snel ergens zien luieren, want ik ben graag actief bezig.

×
Nicky Smilde

Nicky Smilde