Een paar woorden over ons

Erve Meyerinkbroek is een landbouw, zorg en educatie boerderij met 7 hectare grasland en verschillende dieren. Sinds 1998 is het een zorgboerderij. Van maandag t/m vrijdag werken er gemiddeld twintig volwassen mensen met een verstandelijke beperking (hulpboeren) van 8.30 uur tot 15.30 uur mee op het bedrijf. Als educatie boerderij verzorgen we regelmatig educatieve bijeenkomsten voor schoolklassen en allerlei andere groepen.

Ons team

In 1998 hebben Joseph en Sjanne het initiatief genomen om hun agrarisch bedrijf te gaan combineren met zorg. Joseph vanuit zijn ervaring als boer en Sjanne als begeleider vanuit de gehandicaptenzorg. Ze zijn nu vele jaren vol mooie ervaringen en veranderingen verder en sinds 2022 zijn ook de bedrijfsopvolgers, zoon Ruben en schoondochter Stefanie werkzaam op de zorgboerderij. Ruben werkte jaren als werkvoorbereider in de metaalsector en Stefanie als begeleider op een woongroep voor mensen met een beperking. Zij wonen samen met hun kinderen en Joseph en Sjanne op Erve Meyerinkbroek. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de aansturing en het dagelijks reilen en zeilen van de zorgboerderij. Dit doen zij met een vast team van medewerkers en ondersteunende hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Het team bestaat uit 6 vaste medewerkers: Hester, Karin, Germen, Wendy, Ieke en Thelma. Ieder levert vanuit zijn eigen kwaliteiten, opleiding en ervaring een waardevolle bijdrage aan onze zorgboerderij.

Onze hulpboeren

Daarnaast krijgt het team dagelijks hulp van een vaste groep van gemiddeld 20 hulpboeren per dag om alle klussen klaren. Allen volwassen mensen met een verstandelijke beperking die een klik hebben met het werken met dieren en/of het buitenleven.

Vrijwilligers

Door de inzet van vrijwilligers op de zorgboerderij is het mogelijk om net dat beetje extra persoonlijke aandacht te geven aan de hulpboeren en activiteiten te ondernemen waar het team niet aan toe komt. Vrijwilligers werken vaak één op één of in een klein groepje op de verschillende plekken op de boerderij. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het koken van een lekker extraatje bij de lunch, het onderhouden van de moestuin, het ondersteunen bij creatieve werkzaamheden, het samen bedenken en timmeren van mooie producten voor in ons winkeltje of voor ons zelf op de boerderij, het samen op pad gaan met de bosploeg in de winter om bomen te zagen die daarna op de boerderij gekloofd kunnen worden tot brandhout of gaan samen met een hulpboer op de duofiets om een boodschap te doen of eieren te bezorgen.

Naast deze groep vrijwilligers tijdens de dagelijkse werkzaamheden, hebben we ook een groep vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs brengen elke middag na werktijd, in één van onze eigen taxibusjes, de hulpboeren weer thuis naar het eigen woonadres.