Onze Werkzaam-
heden

We besteden onze dagen graag goed en met een mooie dagbesteding. Of dit nu het verzorgen van de dieren is of helpen met bomen zagen. Van bloemschikken tot schilderen. 

Daar waar we
heel hard voor werken

ErveMeyerinkbroek2

Buitendieren

Alle dieren die buiten lopen zoals de koeien, paarden, ezels, geiten, schapen en eenden worden elke dag door de hulpboeren gevoerd. Hiervoor hebben we een schemabord gemaakt waar precies m.b.v. foto's, pictogrammen en tekst op staat wat en hoe er gevoerd moet worden. Zo kan er niets vergeten worden en is de taak prima over te nemen door een ander. Verder worden elke week de stallen schoongemaakt en krijgen de dieren de nodige verzorging en natuurlijk een knuffel of een aai op zijn tijd.

_MSF_Erve Meyerinkbroek_Meeloopdag-92 (1)

Kippenhok

Sinds 2007 hebben we een aangepast kippenhok. Ook in het kippenhok is een map aanwezig waar precies in staat wat er gedaan moet worden. Zo voeren we de kippen, halen de eieren uit, maken deze schoon en doen ze in een doosje. Eén keer per week worden alle legnesten schoongemaakt. Twee keer per week bezorgen we , per auto of met de duofiets, de bestelde eitjes bij onze vaste klanten aan huis of het bedrijf.

ErveMeyerinkbroek4

Pony's & Ezels verzorgen

Iedere middag krijgen zij nét dat even beetje extra aandacht. Ze worden van top tot teen geborsteld, de manen worden gevlochten en we doen vaak nog een activiteit met ze. Bijvoorbeeld een potje paardenvoetbal, slepen de bak netjes af en één van de pony’s leert op dit moment mennen.

ErveMeyerinkbroek5

Moestuin

Naast alle dieren hebben we ook een grote moestuin. Helemaal zo aangepast dat iedereen er in kan werken en met bakken op verschillende hoogtes. We schoffelen, snoeien, poten en oogsten. Dit zijn belangrijke taken in het voorjaar en de zomer. De groentes en het fruit dat we oogsten gebruiken we het hele jaar door bij de maaltijden in de Delle. Verder maken we plantenbakken, bloemstukken, kerstbakjes en voederkransen. Dit alles voor de verkoop, voor onszelf of om iemand cadeau te geven.

ErveMeyerinkbroek6

Koeien verzorgen

We hebben een mooi aantal Brandrode koeien. Deze lopen zomers in de wei rondom de boerderij en in de winterperiode staan ze in de koeienstal. De hulpboeren zorgen er met heel veel plezier voor dat ze het hele jaar goed worden verzorgd. Ze krijgen dagelijks oud brood, groenteafval en kuilvoer.

foto 8

Creatieve activiteiten

Sinds enkele jaren maken we af en toe ook wat meer tijd vrij om creatief bezig te zijn. Zelfstandig of met behulp van een vrijwilliger maken de hulpboeren bijvoorbeeld mooie wenskaarten, sieraden van vilt of worden houten artikelen van mooie teksten en afbeeldingen voorzien door het in te branden.

foto 13

Erfonderhoud

Samen onderhouden we ook zoveel mogelijk de gebouwen, machines en materialen en repareren en schilderen we deze. Het erf wordt netjes gehouden door het blad te ruimen met de bladblazer, gras te maaien en het erf wordt geveegd met de veegmachine. Behalve het onderhoud van ons eigen erf, doen we ook erf en tuinonderhoud buiten de deur. Samen met Germen gaat er paar keer per maand een groepje op pad om het erf te onderhouden bij bedrijven in de omgeving. We zorgen dat de heg gesnoeid is, dat er geen onkruid meer staat en dat alles weer seizoen klaar is.

ErveMeyerinkbroek9

De Delle

Ook moet er natuurlijk zoals op elke boerderij huishoudelijk werk gebeuren. Op de Delle verzorgen we de koffie en thee, doen we boodschappen, dekken we de tafel, koken we iets lekkers voor bij de lunch, bijvoorbeeld soep van eigen groente en vlees of bakken we een ei van eigen kippen. We wassen de gebruikte was, repareren de overalls en vouwen de handdoeken.

ErveMeyerinkbroek10

De Houtwerkplaats

In de houtwerkplaats wordt het hout wat we uit het bos meenemen, verwerkt tot openhaardhout. Als eerste wordt het gezaagd, dan gekloofd en tot slot opgestapeld zodat het kan drogen. De machines die we hiervoor gebruiken zijn goed beveiligd. Het hout verkopen we het hele jaar door aan mensen in de buurt. Soms bezorgen we het aan huis, maar meestal komen de klanten het zelf op de boerderij halen. Naast het verwerken van openhaardhout, timmeren we ook producten zoals vogelhuisjes, dienbladen of insectenhotels.

ErveMeyerinkbroek8

Natuuronderhoud

Voor enkele opdrachtgevers in de omgeving verzorgen we het natuuronderhoud. We kappen dan indien nodig de bomen en snoeien de houtwallen. Als tegenprestatie mogen we het hout meenemen en verwerken we dit op de boerderij tot openhaardhout. We gaan dus elk jaar tussen oktober en april enkele keren per week het bos in om te snoeien en te zagen. We pauzeren dan altijd gezellig met warme chocolademelk, brood en soep in onze eigen schaftkeet.

Arrangementen

Nieuwsgierig wat er allemaal gebeurd op onze boerderij of zin in een gezellig uitje met een educatief karakter. Wij bieden verschillende arrangementen aan waarbij de hulpboeren optimaal betrokken worden.

Schoolklassen, startende Zorgboeren, beleidsmedewerkers, zorggroepen of zomaar geïnteresseerden. We ontvangen ze regelmatig op ons erf om ze kennis te laten maken met het reilen en zeilen op de boerderij, dit alles aangepast op de doelgroep. Ook is het mogelijk uw vergadering te organiseren op deze unieke locatie. Terwijl u samen met uw collega’s uw agenda afwerkt zorgen de hulpboeren met veel plezier voor koffie en thee met een zelfgebakken traktatie erbij. En wanneer u een rondleiding krijgt over het erf, zorgen wij dat er een heerlijk lunch klaar staat bij terugkomst. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Vanaf het zomerseizoen 2013 zijn wij onderdeel van Rustpunt.nl. Dit houdt in dat wandelaars, fietsers en andere toevallige bezoekers bij ons aan de tuintafel of in de Delle tegen een kleine vergoeding een kopje koffie, thee of iets fris kunnen komen drinken, kunnen rondkijken en de sfeer kunnen proeven op onze boerderij. We zijn van maandag t/m vrijdag open van ‘s ochtends 9 uur tot ‘s middags 3 uur. De hulpboeren zullen u graag van dienst zijn. Wilt u echter met een grote groep komen of wilt u een rondleiding door één van de medewerkers dan kan dit alleen op afspraak.

Verkoop

Openhaardhout
Het assisteren bij het zagen en kloven van bomen tot openhaardhout is één van de favoriete klussen van de hulpboeren. We hebben dit professioneel opgezet en hiervoor de nodige investeringen gedaan. Niet alleen in machines maar ook hebben we vrijgekomen stallen verbouwd tot een mooie werkplaats, zodat de hulpboeren ons bij deze werkzaamheden zo optimaal mogelijk en veilig kunnen helpen. Wilt u mooi droog openhaardhout tegen een redelijke prijs, bel ons! Bij voorkeur op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Telefoonnummer 074-3575311 of mail ons op: team@ervemeyerinkbroek.nl

Verse scharreleieren
Elke dag leggen onze 200 scharrelkippen een ei, deze verkopen we in ons winkeltje en we bezorgen de eieren bij verschillende bedrijven in Haaksbergen en bij mensen aan huis.

Zelfgemaakte producten
Samen met onze vrijwilligers maken de hulpboeren allerlei producten. U kunt hierbij denken aan ansichtkaarten, sieraden, een versierde theedoos, een mooi eikenhouten dienblad of tapasplank, vogelhuisjes, insectenhotels of een bloembak op maat. Kortom voor elk wat wils. Bent u op zoek naar een leuk en origineel cadeautje, kom dan langs in ons winkeltje. Er is natuurlijk op bestelling ook nog van alles mogelijk.

Appeltaartjes
Het liefst van appels uit onze eigen boomgaard, bakken we wekelijks en soms wel dagelijks, heerlijke appeltaartjes. Deze serveren we natuurlijk zelf bij koffie op ons rustpunt of bij een vergadering. Maar verkopen we ook aan bijvoorbeeld Natuurmonumenten en de Schaapskudde Haaksbergen zodat ook daar de wandellaars, fietsers en andere bezoekers kunnen genieten van iets lekkers bij de koffie.