Vrijwilligers

Vrijwilligers

Hier vind je al onze vrijwilligers die op verschillende manieren iets voor ons betekenen. Zo hebben we vrijwilligers die mee helpen op de boerderij en vrijwilligers die de hulpboeren ‘s middags naar huis brengen. Ze zijn echt onmisbaar en zorgen er voor dat er regelmatig iets extra’s gedaan kan worden. Ze stellen zichzelf hieronder voor (klik op de foto);

Vrijwilligers worden niet betaald, niet omdat ze waardeloos zijn maar omdat ze onbetaalbaar zijn!!

Vrijwillige begeleiders

Karin Ferwerda

Ik ben Karin Ferwerda, ook wel Karin F genaamd, en ik woon in Enschede. Voorheen was ik medewerker op de zorgboerderij maar sinds kort ben als vrijwilliger werkzaam op Erve Meyerinkbroek. Met veel plezier begeleid ik de hulpboeren in de cliëntenraad en ondersteun ik bij bijzondere activiteiten.

×
Karin Ferwerda

Karin Ferwerda

Franz Dam

Toen ik wist dat ik zou stoppen met werken, ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Ik ben graag bezig. Het werken met mensen met een beperking was totaal nieuw voor me. Ik doe dit nu al vele jaren twee dagen per week en het bevalt me goed. Meestal werk ik samen met een hulpboer op en rond het erf en de stallen. Samen verrichten we reparaties, bestraten het erf, schilderen, timmeren etc. en in de wintermaanden ga ik regelmatig mee naar het bos.

×
Franz Dam

Franz Dam

Wiesje Mourits

Ik ben al een hele poos als vrijwilliger op de zorgboerderij. Daar help ik de hulpboeren in de Delle met het koken van iets lekkers bij de lunch, het dekken van de tafels, het werken in de moestuin of doen we samen creatieve activiteiten. Naast de regelmatige uurtjes die ik graag doorbreng met mijn kleinkinderen is het elke week weer een feest om met de hulpboeren samen te werken!

×
Wiesje Mourits

Wiesje Mourits

Roelie Oldenburger

Ik ben jarenlang boerin geweest en ken Sjanne nog van een cursus die we samen in 1989 hebben gevolgd. Ik wil mijn kennis en ervaring zowel op creatief als agrarisch gebied graag delen met de hulpboeren en zodoende ben ik al weer vele jaren wekelijks een dag op de zorgboerderij. Vooral de manier waarop de mensen me op hun eigen onbevangen en spontane manier benaderen spreekt me erg aan.  Ik kook iets lekkers met ze voor de lunch en leer hen bloemschikken en help mee in de moestuin.

×
Roelie Oldenburger

Roelie Oldenburger

Gerard Wamelink

Sinds eind 2009 zat ik een periode zonder werk en om toch wat om handen te hebben en onder de mensen te blijven ben ik toen 3 dagen per week vrijwilliger geworden op de zorgboerderij. Ondertussen heb ik weer een baan en ben ik alleen nog op de woensdag op de boerderij en help ik de hulpboeren met het kloven en zagen van hout. In de wintermaanden ga ik graag ook regelmatig mee naar het bos.

×
Gerard Wamelink

Gerard Wamelink

Dick Stienstra

Naast mijn vrijwilligerswerk bij de Heemtuin en bij Aveleijn vind ik het altijd gezellig werken met de hulpboeren op de zorgboerderij. Ik help hen met het werken in de moestuin, op het erf of ik assisteer bij diverse onderhouds-, bouw- en/of sloopklussen. In mijn vorige werk bij de politie, begeleidde ik studenten van de politieschool op het gebied van milieu.

×
Dick Stienstra

Dick Stienstra

Johan Ordelmans

Ruim 43 jaar ben ik in de bouw met veel voldoening actief geweest. Het spreekt voor zich dat het timmervak mijn belangstelling heeft op basis van mijn verleden. Elke woensdag zie je mij met plezier op de zorgboerderij om samen met een hulpboer iets te timmeren zoals een voederhuisje, een nieuwe voerbak voor de geiten een plantenbak of iets anders. Mijn hobby's zijn wielrennen, volleybal, biljarten en kaarten.

×
Johan Ordelmans

Johan Ordelmans

Marion Dam

Mijn naam is Marion ook wel "de kapster" genoemd en ik woon in Enschede. Ik werk als ambulant kapster omdat dit heel goed te combineren is met twee naar school gaande kinderen. Sinds het voorjaar van 2013 kom ik regelmatig op de boerderij om diegene die kan en wil te knippen. Dit is zo leuk om te doen dat ik nu ook om de week op de donderdag als vrijwilliger kom om samen met de hulpboeren bezig te gaan met uiterlijke verzorging. Je kunt hierbij denken aan een gezichtsmasker, een handpakking, de haren in de krul zetten enz. enz. De hulpboeren, ook de mannen genieten hier zichtbaar van en ik weer van hen.

×
Marion Dam

Marion Dam

Marije Fransen

Elke week ben ik een dagdeel op de zorgboerderij. De ene week help ik bij creatieve activiteiten, de andere week verricht ik allerlei voorkomende klusjes. Onze jonge dochter Lin gaat die week dan ook gewoon mee. Het onderlinge contact tussen de hulpboeren en onze dochter doet niet alleen mij maar ook hen beiden goed. De hulpboeren genieten van haar en zij van hen.

×
Marije Fransen

Marije Fransen

Anja van Zutphen

Naast mijn gezin en mijn werk bij de thuiszorg ben ik elke maandag present op de zorgboerderij. Meestal help ik 's morgens bij de werkzaamheden op de Delle en in de keuken en 's middags ben ik graag creatief met hen bezig. We werken dan in een heel klein groepje. We maken leuke cadeautjes voor jarige vrijwilligers of een stagiaire of maken iets om te verkopen in ons winkeltje op de boerderij. Het is een erg gezellige bezigheid. Indien nodig help ik de hulpboeren echter ook graag een keer bij de verzorging van de dieren.

×
Anja van Zutphen

Anja van Zutphen

Joop Marinus

Na jaren als projectleider bagagesystemen op Schiphol gewerkt te hebben ben ik begin 2010 met pensioen gegaan. Nu alle verbouwingen in en om het huis af zijn is er weer tijd voor andere bezigheden. Mijn hobby is sleutelen/rijden in oldtimers. Ik heb zelf een MGA uit 1956, een Citroën TA uit 1951 en een Kreidler uit 1980. Ik heb de zorgboerderij leren kennen door één van de vrijwillige chauffeurs. Tijdens een gesprek met Sjanne ben ik enthousiast geworden. Ik help een dag in de week in de timmerwerkplaats. Erg leuk om te zien hoe de hulpboeren hier van alles van hout maken en hoe leuk het is om samen met hen bezig te zijn.

 

×
Joop Marinus

Joop Marinus

Ria Marinus

Na vele jaren met plezier in zorginstellingen voor mensen met een geestelijke beperking en dubbele handicaps gewerkt te hebben. Ben ik sinds kort met pensioen en werk nu met heel veel plezier één dag  op de zorgboerderij. 's Morgens op de Delle en in de keuken en 's middags ben ik met de hulpboeren creatief bezig. Ik vind het heel leuk om op een rustige en ontspannen manier met de hulpboeren samen te werken met het maken van iets lekkers of iets leuks.

×
Ria Marinus

Ria Marinus

Bernadette Freriksen

Tijdens een open dag op de zorgboerderij een aantal jaren geleden, was ik zoals de meeste mensen erg onder de indruk van de veelzijdigheid ervan en dacht meteen; hier zou ik wel vrijwilligerswerk willen doen, mocht ik ooit mijn baan in de reiswereld verliezen. Dit laatste gebeurde eind 2014 vanwege een reorganisatie. Inmiddels ben ik al een lange tijd elke vrijdag op de boerderij te vinden. ’s Morgens werk ik vaak samen met de hulpboeren in de keuken en op de Delle. In de middag geniet ik van vele afwisselende werkzaamheden samen, in en rondom de boerderij. Vooral het verzinnen en het maken van een extraatje voor bij de lunch is altijd weer een leuke uitdaging.

×
Bernadette Freriksen

Bernadette Freriksen

Wendy Roosenboom

Mijn naam is Wendy Roosenboom, getrouwd en trotse moeder van een dochter. Twaalf jaar lang heb ik als verpleegkundige/zorgcoördinator in de gehandicaptenzorg gewerkt tot ik door een auto ongeluk uitviel. Ik ben blij dat ik wekelijks meerdere keren bij Erve Meyerinkbroek mag komen om weer wat ervaring in het werk op te doen. Ik help met diverse werkzaamheden op de boerderij, in de Delle of tijdens creatieve activiteiten. Vooral het contact met de hulpboeren is iets waar ik veel plezier aan beleef en hopelijk is dat andersom ook het geval.

×
Wendy Roosenboom

Wendy Roosenboom

Bertie Rengelink

In 2009 ben ik gestopt met werken in een meubelbedrijf in Dinxperlo en verhuisd naar Haaksbergen. Mijn hobby's zijn vrijwilligerswerk bij 't Gilde en het Repair Cafe, en nu sinds kort bij de zorgboerderij. Ik werk voornamelijk in de houtwerkplaats waar ik samen met de hulpboeren mooie dingen timmer, die ik soms thuis alvast voorbereid door een voorbeeld te maken.

×
Bertie Rengelink

Bertie Rengelink

Anneke van der Lof

Ik ben Anneke van der Lof, getrouwd, moeder van drie dochters en ik woon in Haaksbergen. Thuis vliegen de kinderen zo langzaam aan uit, en heb ik naast het lesgeven (paardrijden) opeens tijd over! Daarom ben ik eens om me heen gaan kijken wat ik erbij zou kunnen doen. Na een dag meelopen op de zorgboerderij, voelde het meteen goed. Omgaan met mensen en dieren in een mooie omgeving, de bijzondere warme sfeer die er hangt op de boerderij; hier zou ik graag mijn steentje bij willen dragen. Het is echt bijzonder om te zien hoe Sjanne, Joseph en hun team dit hebben weten te creëren! Momenteel help ik overal waar ondersteuning gewenst is.

×
Anneke van der Lof

Anneke van der Lof

Harry Nijhof

Mijn naam is Harry Nijhof, en ik woon in Haaksbergen.
Door een ongeval kon ik mijn werk als technisch verkoper helaas niet langer meer uitvoeren en ben ik bij huis gekomen. Behalve dat ik graag ga tennissen en wandelen met de hond Tara, wou ik ook graag wat betekenen voor een ander. Daarom ben ik als vrijwilliger begonnen op de zorgboerderij. Een keer per week breng ik de hulpboeren uit Goor naar huis en ook één keer per week de hulpboeren uit Haaksbergen. Daarnaast ga ik een middag in de week samen met een hulpboer op de duofiets eieren brengen naar Beckum.

×
Harry Nijhof

Harry Nijhof

Vrijwillige chauffeurs

Gerard Steggink

Met veel plezier breng ik één keer in de week de hulpboeren naar huis. Ik heb altijd met veel plezier aan de Basisschool in Buurse gewerkt. Naast werken houd ik van sport zoals schaatsen, skiën, fietsen en mountainbiken. Sinds 2005 zing ik in het gemengd koor van de Pancratiuskerk.

×
Gerard Steggink

Gerard Steggink

Theo Bults

Ik heb jarenlang als leerkracht binnen het speciaal voortgezet onderwijs van het  Roessingh gewerkt. Ook ik ben door Ferdinand benaderd om als vrijwillige chauffeur bij de boerderij aan de slag te gaan. Inmiddels breng ik met plezier elke donderdag de hulpboeren die in Hengelo en Bentelo wonen met plezier naar huis.

×
Theo Bults

Theo Bults

Adrie Olthhof

Voor mijn werk heb ik het hele land vaak doorkruist en ben ik vaak met de politie in aanraking geweest. 37 jaar werkte ik daar van agent op straat tot rechercheur. Het is in feite hetzelfde als wat op de zorgboerderij wordt gedaan; "Jonge mensen leren wat je vroeger zelf hebt geleerd en begeleiden om een nog beter mens en politievrouw of man te worden!" Ik breng elke week een groepje hulpboeren naar huis en ik moet eerlijk zeggen, zulk leuk werk heb ik nooit eerder gedaan.

×
Adrie Olthhof

Adrie Olthhof

Jos Hafkamp

Ik woon in Hengevelde en mijn beroep was molenaar en daarnaast hadden we een dierenspeciaalzaak. We hebben de zaak verkocht omdat ik geen opvolging had. Mijn hobby’s zijn tuinieren, biljarten, autorijden, wandelen en fietsen. Ik ben al ruim 45 jaar lid van het R.K. Herenkoor te Hengevelde. Eén keer in de week breng ik met plezier de hulpboeren weer naar huis in Hengelo en Goor.

×
Jos Hafkamp

Jos Hafkamp

Ferdinand ter Woerds

Mijn hobby's zijn tennissen en sporten in het algemeen. Ik ben als stukadoor en daarna vertegenwoordiger geweest in bouwmaterialen. Daarna heb ik samen met mijn echtgenote 16 jaar een afbouwbedrijf gehad. Nu heb ik meer vrije tijd en breng ik elke maandagmiddag de hulpboeren naar huis. Dit is bijzonder leuk en gezellig en het geeft voldoening om als vrijwilliger te werken.

×
Ferdinand ter Woerds

Ferdinand ter Woerds

Peter Migchielsen

Ik ben o.a. werkzaam geweest bij de sociale werkvoorziening De Hamelandgroep als productieleider metaal en kunststof en hoofd inkoop en logistiek. Na mijn pensioen kwam het Iemenschoer op mijn pad waar ik kinderen van  groep 7 en 8 van het basisonderwijs  de grondbeginselen van de techniek laat zien. En daarnaast ben ik dus één van de chauffeurs. Wat is er nog mooier dan met een bus te rijden met zingende passagiers.

×
Peter Migchielsen

Peter Migchielsen

Henk Mooi

Buiten mijn werk voor de zorgboerderij, ben ik actief voor de buurtbus. Ruim dertig jaar was ik werkzaam bij uitgeversmaatschappij Wegener, waar ik op de distributie afdeling verantwoordelijk was voor de correcte dagelijkse bezorging van de krant in Almelo e.o. Ik hou veel van klassieke auto's, motoren en bromfietsen. Zelf hebben wij een MGB roadster uit 1973 en 3 oude bromfietsen van de jaren 60/70.

×
Henk Mooi

Henk Mooi

Johan ter Huurne

Mijn hobby 's zijn tennissen, biljarten, tuinieren, fietsen en klussen. Ferdinand heeft mij gevraagd, of ik als vrijwillige chauffeur bij Erve Meyerinkbroek zou willen rijden om de hulpboeren naar huis te brengen en ik heb ja gezegd. Het is leuk om dit te doen.

×
Johan ter Huurne

Johan ter Huurne

Ton Wolf

Ik heb heel lang in het zakelijk segment van de ING bank gewerkt. Enkele jaren geleden is er veel veranderd in de bankwereld en dat heeft tot consequentie gehad, dat ik na 38 jaar afscheid heb genomen, waardoor ik na enige tijd de bewuste keuze heb gemaakt om vrijwilligerswerk te gaan doen. Mijn hobby is tennis. Het werk als chauffeur vind ik erg leuk om te doen.

×
Ton Wolf

Ton Wolf

Gerie Oude Tanke

Toen ik na bijna 43 jaar bij Vredestein gewerkt te hebben met pensioen ging, kreeg ik zeeën van vrije tijd. Omdat ik genoeg hobby’s heb zoals tuinieren, klussen, fotograferen en wielrennen, verveel ik me echter niks. Toen Franz mij vroeg of ik misschien vrijwillige chauffeur wilde worden leek mij dat wel wat en eerlijk gezegd vind ik nu het naar huis brengen van de hulpboeren nog veel leuker dan ik had verwacht.

×
Gerie Oude Tanke

Gerie Oude Tanke

John Perik

Nadat ik de MTS-WB heb afgerond en vele jaren werkzaam ben geweest als tekenaar/constructeur bij diverse bedrijven heb ik een andere draai gevonden.
Na een HBO opleiding heb ik 20 jaar gewerkt bij de GSD te Enschede als bijstandsmaatschappelijk werker. Daarna kwam een nieuwe uitdaging op mijn pad bij de Hogeschool Enschede (Saxion) vroegen ze in haar oprichtingstijd een planner/roostermaker. Deze functie heb ik kunnen uitbouwen naar hoofd Planning/Toetsbureau. Door fysieke problemen ben ik op mijn 62e gestopt. Mijn hobby's liggen in het klassieke motorisch gebeuren, ik heb twee oltimer auto's en brommers, daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij het Gilde in Haaksbergen en chauffeur en materiaalbeheerder bij de buurtbus.
Via Henk ben ik in contact gekomen met de zorgboerderij en zet ik me nu in als vrijwilliger voor inval bij de chauffeurs.

×
John Perik

John Perik