De dieren

De dieren

Op de boerderij lopen veel verschillende dieren. Deze dieren worden verzorgd door de hulpboeren en krijgen natuurlijk de nodige aandacht. Voor de hulpboeren zijn ze echt onmisbaar.

Fabielle

Fabiëlle is een fjordenpaard waar elke dag door de hulpboeren op gereden wordt. Het is een paard met een heel lief en geduldig karakter. Ze zet geen stap verkeerd. Een aantal hulpboeren heeft op haar menig angst overwonnen.

Ze heeft in 2010 voor het eerst een veulen gekregen.

×
Fabielle

Fabielle

Sufferd

Sufferd is onze eerste ezel. Zoals ezels meestal zijn is ook Sufferd vaak eigenwijs en doet alleen waar ze zelf zin in heeft. Ze ontsnapt dan ook regelmatig. Ook Sufferd heeft in 2010 een veulen gekregen, genaamd Tukker. Helaas is hij overleden bij een medische ingreep.

×
Sufferd

Sufferd

Sarah

Onze ezel Sarah is een cadeau dat Sjanne heeft gekregen toen ze vijftig jaar is geworden. Ze is nog jong en moet nog veel leren. Ze is een vrolijke ezel, ze wordt ook wel de dansende samba genoemd. De hulpboeren maken regelmatig een wandeling met haar over het erf.

×
Sarah

Sarah

Prins

Prins is een mini Shetlander. We hebben hem gekregen van medewerker Hester. Hij is erg aanhankelijk en iedereen kan goed met hem overweg. Prins houdt erg van eten en is dan ook wat aan de dikke kant. Er wordt dan ook regelmatig met hem gewandeld, gerend en gelongeerd in de bak zodat hij wat gewicht verliest. Tijdens het borstelen worden Prins zijn manen mooi ingevlochten of wordt hij omgetoverd tot punker. Ook kan Prins een aantal kunstjes.

×
Prins

Prins

Sita

Sita is als laatste bij de club gekomen. Sita is beleerd voor de kar en zorgt ervoor dat de paardenbak en de wei er altijd netjes bij liggen. Dit doen we met behulp van een aangepast sleep met banden. Dit wordt gedaan door de hulpboeren met hulp van een begeleider. Ook Sita wordt goed gepoetst elke dag en natuurlijk worden ook de manen gevlochten.

×
Sita

Sita

Geiten

In de ren lopen Nederlandse witte en bonte geiten en landgeiten waar we elke dag voor zorgen. Ook het bekappen en ontwormen wordt door de hulpboeren gedaan met hulp van een begeleider. De geiten worden regelmatig verplaatst van wei naar wei wat elke keer weer voor een mooi spektakel zorgt.

×
Geiten

Geiten

Schapen

We hebben Duitse zwartkop schapen. Dit zijn rustige schapen die makkelijk hanteerbaar zijn. De jaarlijkse scheerbeurt is erg favoriet en iedereen helpt hier op zijn eigen manier bij mee.

×
Schapen

Schapen

Konijnen

We hebben twee verschillende konijnenrassen op de zorgboerderij. Eén voskonijntje en twee vlaamsereuzen. Ze lopen mooi buiten in hun eigen rennetje.

×
Konijnen

Konijnen

Eenden/kippen

In de ren lopen verschillende soorten eenden, waaronder een mooie Mandarijn-eend. In de ren is een vijver waar ze lekker kunnen badderen. Eén keer in de maand wordt de vijver door Patrick goed schoongemaakt. Ook proberen we elk jaar een aantal eendeneieren uit te laten broeden.

Daarnaast lopen er ook nog enkele kippen van verschillende rassen (waaronder Barnevelders en Noord-Hollands hoen) in deze ren.

In het aangepaste kippenhok hebben we legkippen die zorgen voor onze scharreleieren.

×
Eenden/kippen

Eenden/kippen

De honden

Op de boerderij lopen drie honden rond, Pepper, Flex en Noppes. Ze krijgen de nodige aandacht en knuffels van de hulpboeren en soms worden ze gewassen als ze weer eens in de eendekolk zijn geweest. Ook zijn ze goed in het stiekem pikken van oud brood, wanneer de hulpboeren het oude brood aan het sorteren zijn. Ze komen echt niets tekort hier!

×
De honden

De honden

De koeien

In de weilanden rondom de boerderij lopen meerdere koeien. We hebben voornamelijk Brandrode koeien. Dit is een rustig, sober en vrij zeldzaam ras. We fokken ze omdat het een uitstervend ras is die, omdat ze heel rustig en toegankelijk zijn, erg geschikt is voor de hulpboeren. Ze worden elke dag dan ook goed door de hulpboeren verzorgd.

×
De koeien

De koeien