Team

Team

Naast Joseph en Sjanne werken er vier vaste medewerkers in de begeleiding, één invalkracht en hebben we hulp van een huishoudelijkmedewerkster . Ze stellen zich hieronder voor (klik op de foto);

Joseph

Ik ben Joseph Asbreuk, de boer en samen met Sjanne de eigenaar van Erve Meyerinkbroek. Ik ben al jarenlang als boer/varkenshouder werkzaam op onze boerderij en ben het eerste aanspreekpunt voor alles wat met ons landbouwgedeelte te maken heeft. Ik voel me echter inmiddels al jaren in eerste instantie zorgboer. Ik werk graag met de hulpboeren en vrijwilligers samen. Ook vind ik het steeds opnieuw bedenken van aanpassingen waardoor het voor de hulpboeren mogelijk wordt om weer nieuwe dingen te leren een grote uitdaging. Ook het samen met de hulpboeren verrichten van natuuronderhoud is iets waar ik graag mee bezig ben. Ik heb natuurlijk een landbouwopleiding maar volg regelmatig net als onze medewerksters bijscholingsdagen mbt de zorgverlening die we bieden.

×
Joseph

Joseph

Sjanne

Ik ben Sjanne Meyerink, de boerin en samen met Joseph eigenaar van Erve Meyerinkbroek.

Voor we in 1998 met de zorgboerderij begonnen heb ik jarenlang als begeleider in een dagactiviteitencentrum gewerkt voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking en als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Ook heb ik een landbouwopleiding gevolgd. Op de boerderij houd ik me bezig met het aansturen van alles rondom de zorg; ons team, de vrijwilligers, administratie en alles wat met de wettelijke eisen waaraan we moeten voldoen te maken heeft. Het runnen van de zorgboerderij is inmiddels al jaren mijn grootste passie. Het werken met de hulpboeren zelf staat echter nog steeds op nummer één. Om dit te kunnen blijven doen  krijg ik inmiddels veel ondersteuning van ons vaste team maar zeer zeker ook van onze vrijwillige medewerkers. Daarnaast vind ik het een uitdaging om onze boerderij te verbreden en steeds op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

×
Sjanne

Sjanne

Hester

Ik ben al een ruim aantal jaren 32 uur per week werkzaam op de boerderij. 's Ochtends begeleid ik vooral de hulpboeren die aan het werk zijn op en rond het erf. Daarnaast geef ik elke middag paardrijles en leer ik iedereen hoe je de paarden moet verzorgen en hoe je de stal op de juiste manier schoon maakt. Verder let ik erop dat alle dieren die buiten lopen de juiste verzorging en het juiste voer krijgen.

×
Hester

Hester

Karin

Ook ik werk al weer een hele poos op de boerderij, waar ik mijn opleiding dierverzorging en daarna die voor begeleider heel goed kan combineren. Ik houd mij dan ook bezig met heel veel verschillende taken op de boerderij en begeleid met veel plezier de hulpboeren. Daarnaast verricht ik verschillende administratieve taken met betrekking op de hulpboeren. Samen met Hester vervang ik Sjanne en Joseph wanneer zij afwezig zijn.

×
Karin

Karin

Suze

Ik ben een oud collega van Sjanne. Ik ben vanaf het begin bij de opzet van de zorgboerderij betrokken geweest. Ik werk al ruim dertig jaar in de gehandicaptenzorg. Drie dagen per week werk ik voor Aveleijn in Noord Deurningen. Daarnaast heb ik een aantal jaren één dag per week op de zorgboerderij gewerkt . Nu ben ik hun vaste invalkracht. Om echter goed op de hoogte te blijven van de hele gang van zaken en de mensen goed te kunnen begeleiden, draai ik tussendoor nog af en toe een dag mee. Ik vind het heerlijk om dan weer met het echte werk, het begeleiden en samenwerken met mensen met een beperking, bezig te zijn.

×
Suze

Suze

Thelma

Ik werk drie halve dagen als huishoudelijke hulp op de zorgboerderij. Nu er na de verbouwing zoveel ruimtes bijgekomen zijn is er altijd genoeg te doen. Ik geniet erg van de contacten met de hulpboeren en regelmatig krijg ik ook wat hulp van hen. Zo zet Michiel voor mij elke week alle stoelen aan de kant zodat ik deze niet allemaal hoef te tillen.

×
Thelma

Thelma

Ieke

Ik ben Ieke, de dochter van Joseph en Sjanne, en opgegroeid op de boerderij. Na mijn opleiding facilitair leidinggevende en de opleiding vrijetijdsmanager ben ik 2 dagen in de week aan het werk gegaan op de boerderij om Sjanne en Karin te ondersteunen met de administratieve taken. Dit beviel zo goed dat ik nu 36 uur op de boerderij werk. Mijn voornaamste taak is nog steeds de administratie, maar steeds vaker werk ik samen met de hulpboeren bij andere voorkomende klussen.  In mijn vorige baan organiseerde ik activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, die combinatie heb ik altijd al erg leuk gevonden. Op de zorgboerderij ga ik me dan ook bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten op het gebied van educatie en recreatie in combinatie met de hulpboeren.

×
Ieke

Ieke